0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

GOLAN: Kehanet mi, dünyanın gidişatını doğru okuyabilmek mi?

Trump’un geçen hafta Golan’ı İsrail’e hediye çeki olarak ikram etmesi, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm dünyada şaşkınlık yarattı. 

İsrail’in Suriye ve Irak’taki gelişmelere karşı sessizliğe bürünmesi manidardı. Bunun üzerine 25 Ocak 2017’de bu sütunda “Altı Yıl Süren Oruç” başlıklı bir yazı yazdım. Bu sessizliğin nedeninin GOLAN olduğunu söyledim. 

İkinci yazıyı da iki gün sonra 27 Ocak 2017’de yazdım: Altı Yıllık Orucun İftar Menüsü… Bu iftar menüsü altında tepside GOLAN var diye haykırdım!.. 

Kimse duymadı!.. 

2 yıl önce söylediklerim, bugün gerçek oldu. 

Okuyucularım, internetten önce 25 Ocak 2017’de yayınlanan Altı Yıl Süren Oruç yazısını okusunlar, sonrasında da sütunuma aldığım iki gün sonraki bu satırları okusunlar! 

Altı yıllık orucun iftar menüsü  

İftardan önce, iftar topunun patlaması, pardon borusunun ötmesi gerekiyordu. Öncelikle bütün dünyanın merak ettiği bir konu üzerinden bu borunun ötmesi lazımdı…  

Peki, neydi bu tüm dünyanın merak ettiği konu?..  

DEAŞ idi… Hani şu Suriye ve Irak’ta bir İslam-Hilafet devleti kurma söylemiyle sahneye çıkan, ama her ne hikmetse hep Müslüman katleden, ama 70 yıldır Ortadoğu’da masum, çoluk-çocuk katlederek kan döken İsrail’e bırakın tek kurşun atmayı, tek laf dahi etmeyen mücahitler(!) grubu!..  

Evet, bu cihatçıların ağızlarında sakız ettikleri Kur’an ayetleri Müslüman çoluk-çocuk öldürün de, sakın ha sakın Yahudiler'e karışmayın mı diyor!..  

Bu tür sorular dünyanın dört bir tarafında kafa bulandırmıştı. Netanyahu ve Mossad, iftar borusunu bu soruyu giderme aparatı yaptılar: 8 Ocak 2017 tarihinde Doğu Kudüs’ün güneyinde, Armon Hanatziv Yahudi yerleşim bölgesi yakınlarında, kimliği belirsiz(!) bir kişi, kullandığı kamyonu orada bulunan güvenlik güçlerinin üzerine sürdü, dört İsrail askeri öldü. Ne hikmetse, fail hemen infaz edildi… Netanyahu hemen kameraların önüne geçti ve DEAŞ dedi!..  

Haa, “bakın DEAŞ bize de saldırıyor!” algısı Siyonist medya kanalıyla tüm dünyaya yayıldı!..  

Boru öttürüldü… İftar sofrasına ilk garnitürler gelmeye başladı… İsrail, Filistin yerleşim bölgelerinden birine daha 560 yeni konut yapma kararı aldı… Gariban Filistinliler'in evlerini dozerlerle başlarına yıktı…. Bütün dünya da seyretti… Hangi derede kurt öldüyse  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail’i uyardı!.. İlk defa Amerika bu uyarıya olumlu oy kullanmasa da sessiz kaldı!..  

Bu da, İsrail’in umurunda olmadı, hatta ABD’ye göz kırptı!.. Birleşmiş Milletler kararıymış, uluslararası hukukmuş… bütün bunlar İsrail için vız gelir, tırıs gider!.. Siyonist-Hahamist yönetim tınmadı bile!  

Suriye’de sona yaklaşılıyor… Pardon, pardon iftar sofrasının ana yemeğine sıra geliyor… Laik haham Netanyahu ana yemek hususunda çatlak ses çıkarma ihtimali olan Molla’ya zeytin dalı görevi görsün diye, dua’yı öne alıyor (İran’a, biz sizin düşmanınız değil, dostunuzuz… Bakmayın siyasi yöneticilerle atıştığımıza… Siz Suriye’ye yerleşirken biz çatlak ses çıkardık mı, siz de iftar soframızın ana yemeğine ses çıkarmayın!)  

Evet, dua sonrası, ana yemek gelecek!..  

Hem de tepside… Buhar ve kokularını sala sala!..  

Haydi bilin bakalım İsrail’in iftar sofrasının ana yemeği hangisi?..  

İmam bayıldı, kuzu oturtması, adana kebabı, testi kebabı…  

Çüş!.. Beyaz Süslümanların iftar sofrası mı len bu!..  

ABD ve koalisyon ortakları, Rusya, İran’dan oluşan garsonların birer köşesinden tutarak getirdikleri altın tepside GOLAN var GOLAN!..  

50 yıldır İsrail’in işgal altında tuttuğu, Ortadoğu’nun su deposu kabul edilen GOLAN!..  

O’nun için altı yıldır sesi-sedası çıkmıyor İsrail’in!..  

Yakında garsonların getirdiği altın tepsideki ana yemeği göreceğiz!..  

İnşallah tepsi boş çıkar, yanılan ben olurum!..  

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX